Cost Manager | Arris AB | Malmö

Vill du vara med och bygga upp Arris kontor i Malmö? Vi söker en erfaren rådgivare inom byggekonomi med kompetens inom kostnadsstyrning, kalkylering och byggkostnadsanalyser. Som en oberoende part kommer du att arbeta med byggherrestöd och bidra med din entreprenöriella ådra och starka affärsintresse.

Vi välkomnar ansökningar från tidigare byggchefer med erfarenhet inom arbetsledning, platschef, projektledning, entreprenadingenjör samt inom områden som kalkyl och inköp. Om du är redo att ta dig an en ny utmaning och vara en central del av Arris etablering i Öresundsregionen, ser vi fram emot att höra från dig.

Vilka är vi?

Arris är experter på byggekonomi och genom internationella metoder förändrar vi synen på ekonomistyrningsprocessen på den svenska bygg- och fastighetsmarknaden. Vi kombinerar rollen som kalkylator, inköpare, entreprenadingenjör och controller i en och samma tjänst – från den tidiga skissen ända till slutbesiktning – en roll vi kallar Cost Management.

Vårt huvudfokus och vår spetskompetens är att öka värdet i byggprojekt genom att tillsammans med beställare och/eller arkitekter och projektledare ge möjlighet att få kontroll över kostnader under projektets alla faser.

Cost Management ska bli en självklar roll i branschen

Vi är rådgivare som gör det möjligt för våra kunder att fatta proaktiva beslut genom alla skeden, från det initiala investeringsbeslutet till färdigställt projekt. Våra kunder får bättre kontroll och känner trygghet och förtroende för slutprodukten. Vi uppmuntrar en kultur av samarbete för att skapa mervärde och arbetar med bygg-, anläggnings- och fastighetsprojekt i alla storlekar och komplexitetsgrad.

Arris erbjuder goda villkor såsom friskvård, bra pensionsavtal och en varierande vardag.

Vem söker vi?

Arris grundades 2017 och har i nuläget över 20 anställda med kontor i Stockholm, Malmö och Uppsala. Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Arris kontor i Malmö och dessutom:

 • Bygga vidare på din karriär i ett snabbväxande och dynamiskt konsultbolag
 • Utmanas av att jobba med några av Sveriges och Nordens mest spännande och profilerade bygg- och fastighetsprojekt
 • Delta i projekt från skiss till färdigställande med fokus på ekonomi genom hela processen

Kvalifikationer

För att trivas i rollen på Arris är du en analytisk och strukturerad lagspelare, som gärna tar initiativ och löser problem. Du bör ha några års erfarenhet inom byggekonomi och har för rollen relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som projektingenjör/entreprenadingenjör, eller i en konsultroll med kalkylering och/eller uppföljning av ekonomi i anläggnings-, bygg- och fastighetsprojekt.


Eftersom vi arbetar med många olika kontaktytor är det viktigt med en god kommunikationsförmåga och att du tycker om att utveckla goda kundrelationer. Det är meriterande om du redan nu har ett eget kontaktnät.

Urval av arbetsuppgifter

Du kommer arbeta utmed hela byggprocessen, från tidigt skede till färdigställande. Detta innefattar bland annat:

 • Kostnadskalkylering, budgetframtagande och rådgivning
  – Allt ifrån kostnadsberäkningar i tidiga skeden till fortsatt kalkylering och rådgivning genom projekteringsfaserna.
 • Upphandlingsstöd
  – Utfärdande av anbuds- och kontraktsdokumentation, analys av anbud och rekommendationer för upphandling.
 • Kostnadsstyrning under produktionsfas
  – Slutkostnadsrapportering, ÄTA-hantering, kontraktsadministration, uppföljning av projektkostnader, slutreglering m.m. – ofta med ekonomiansvar för beställarens organisation.
 • Exempel på andra arbetsuppgifter är oberoende granskning och revisioner, risk- och möjlighetsanalyser samt second opinions i särskilda frågeställningar.

Några exempel på våra tjänster och kompetenser

 • Organisationsstöd
 • Kalkyler (alla skeden)
 • Löpande uppföljning av kostnader och fakturering fram till slutreglering
 • ÄTA-hantering och rådgivning
 • Inköp och anbud (Stödfunktion)
 • FFU / avtal
 • Risk och möjligheter – hantering och uppföljning
 • Tvist- / hinder hantering
 • Rådgivning vid konkurs

Kontakt och ansökan

Vill du ha mer information kan du kontakta Johan Roth, som ansvarar för verksamheten i Malmö: j.roth@arris.se eller på telefon 072 529 25 21, alternativt Petra Reinholdsson (COO) p.reinholdsson@arris.se eller på telefon 072 960 05 74.

Vi ser fram emot din ansökan som sänds in till info@arris.se. Rekrytering sker löpande.

Vill du veta mer?
Kontakta gärna oss!


Porträtt Johan Roth

Johan Roth

Ansvarig Arris Syd

+46 (0)72 529 25 21

j.roth@arris.se

Petra Porträtt

Petra Reinholdsson

COO

+46 (0)73 960 05 74

p.reinholdsson@arris.se

Dela annonsen på sociala medier

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

Upptäck våra projekt

Beviset på vår expertis är lyckade projekt för både privata och offentliga kunder