Första månaderna som vd på Arris – hur känns det Anna?

Anna Brunskog har nu spenderat nästan precis två månader som vd på Arris. Vi är nyfikna på hennes reflektioner kring de nya arbetsuppgifterna samt hur hon ser på bolaget, och låter här Anna berätta själv i en intervju.

Porträtt Anna
Nyheter

Hur ser du på ledarskap och vad var viktigast för dig att börja med när du tillträdde tjänsten?

För mig handlar ledarskap främst om att hitta varje individs drivkraft. Vad är det som får hen att prestera det där lilla extra och må bra på jobbet? Jag är övertygad om att människor som blir sedda presterar så mycket bättre. Därför var min främsta prioritering att träffa och lära känna alla på Arris och att hitta formen för olika forum där vi kan mötas och utvecklas tillsammans.

Hur blev du mottagen av teamet och hur är det att vara vd när grundarna arbetar i bolaget?

Jag har fått ett väldigt varmt välkomnande av alla i teamet och känt mig som hemma redan från dag ett. Det är ett fantastiskt team som visar ett extremt engagemang, stor professionalism och samtidigt en inkluderande medmänsklighet.

Att komma in som vd på ett företag där grundarna finns kvar och arbetar 100 % operativt kan innebära en del utmaningar. Det är en förändringsprocess som man måste ha respekt för. Samtidigt är Adrians och Kris erfarenhet och kunnande helt unikt på marknaden och det är superintressant att få ta del av deras kunskap och att arbeta tillsammans för att utveckla Arris. Vi är rätt olika alla tre så jag är övertygad om att vi kommer komplettera varandra, både som individer och erfarenhetsmässigt.

Vad är det som gör Arris unikt?

Arris är unikt på tre sätt:

  • Det första är vårt perspektiv, där vi alltid utgår från helheten. Även om vi oftast borrar ner oss i detaljerna, så är det alltid utifrån ett driv att kunna lyfta blicken för att förstå vad som skapar mest värde för kunden.
  • Det andra är vårt lösningsfokus. Vi vill inte bara identifiera ett problem och lämna kunden ensam med en utmaning, utan vi vill hela tiden leverera lösningsalternativ som underlättar i beslutsfattandet och ger bäst värde för helheten.
  • Det tredje är vår kultur. Det är underbart att komma till ett företag där alla verkligen ger allt för att göra ett bra jobb. Jag tror att det bottnar sig i en stor kollegial respekt och värme, där man stöttar och tar hand om varandra, inte minst när man välkomnar nya medlemmar till teamet.

Arris har även etablerat ett kontor i Lund – vad kan du berätta om det?

Ja, vi har även ett kontor i Lund! Där sitter Mikael, Allachen och Niklas. Även om vi har blivit vana att arbeta på distans under pandemin så kände vi ett behov av att vara nära våra kunder på fler ställen än i Stockholm. Och vem vet, snart kanske ni hittar oss på ytterligare orter!

Hur når man dig bäst och kommer du medverka i några evenemang framöver?

Ni är alltid välkomna att kontakta mig, här på LinkedIn, via mail eller telefon. Jag ses gärna och berättar mer om oss och våra tjänster.

I sommar har ni chans att träffa mig i Almedalen där jag ska medverka i en paneldiskussion om hur vi kan få mer skola för pengarna – från detaljplan till färdig byggnad. Du kan läsa mer om det här.

Vad gör du i sommar?

Min semester börjar när jag kommer hem från Almedalen. Då hoppas jag kunna landa efter allt nytt och spännande som har hänt under våren. Planen är att vi ska ta hand om en kull med kattungar så jag och döttrarna blir mest hemma. Sedan hoppas jag hinna med min nya hobby golf samt fortsätta med min gamla passion Hot Yoga!